Monday, August 30, 2010

Side Effect Of Sweet N Low

PESTO RED AND GOLD POMI DIRECTLY FROM SICILY!

As you may have guessed by now part of my holiday I spent in my second home: Sicily!
I love everything that is concerned ... the smells, the colors, the people, both the sea and the mountains and I could never go home empty-handed, without bringing with me a piece of this wonderful land??
Absolutely not, in fact, to return my machine overflows with local produce .... ... salty and sweet ... ahahaha .... even erborei Ninia has seen fit to give me the stores ... you know us in the mountains We have a long winter e duro quindi...non si sa mai in periodi di carestia c'è la mia Sicilia a darmi una mano...ahahaha....GRAZIE NINIAAAAAAA!!!


Tra le tante buste assolutamente non ..ine ma anzi ..one, c'erano loro: i pomodori, ma non belli turgidi, rotondi, rossi e succosi, NO, ma brutti e rinsecchiti con un sapore divinamente buono che fa anche dimenticare il loro aspetto leggermente bruttariello!!!


Siccome erano davvero tanti oltre che gustarli con il pane e con la pasta mi son dedicata alle conserve sotto consiglio della sicula di casa e seguendo le sue poche istruzioni alla lettera, beh dalla mia cucina, son venute fuori due chicche super super buone!!

Pesto di Pomodori secchi
Una chicca da gustare in mille modi:
Con la pasta e la ricotta dura....sui crostini....su carne e verdure grigliate...insomma come più vi aggrada e a seconda della vostra fantasia!!!

Pomodori secchi sott'olio
Una meravigliosa versione di sott'oli dal sapore delicato per un insolito e diverso contorno!!
Ed eccovi la ricetta:
Ingredienti ( identici per entrambe recipes):

  • Dried Tomatoes
  • garlic basil oregano
  • capers
  • - Marjoram - thyme etc etc
  • anchovies (optional) hot pepper
  • extra virgin olive oil
Procedure (the same for both recipes)
Blanch the tomatoes dry for a few seconds, the enough to find them, drain them and put them in a pan or on a towel, well separated from each other, to dry.


For the pesto:
Season the tomatoes with all the necessary ingredients and a little 'oil.
Pour into a blender and blend gradually add the olive oil until mixture is smooth so far ...


Keep the mixture in Boccaccio glass.


For tomatoes in oil:
alternative procedure, in Boccaccio glass, layers of tomatoes with the spices listed above, as they cover it with olive oil and how to say Ninia strictly campaign star (her ).... the result will be ....


Non credete anche voi che questi meravigliosi frutti portano con loro tutta la Sicilia??
Guardandoli sembra di vederne il sole...i colori...sono splendidi e soprattutto ottimi!!
Grazie tesò, grazie per avermi fatto scoprire tempo fà questi sapori a me sconosciuti.....
Grazie grazieeeeeeeeeee so troppo buoniiiiiiiiiiiii!!!
Ciaoooo alla prossima Lady Cocca!!!!

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