Monday, June 21, 2010

Mid Range Denon Receiver

ASPARAGUS LASAGNE


This year, the seasons are strange .... today is once again cold, cloudy, rain and hail fall plentiful, and we?? We are tired of all this water ... tired of this cold ... tired of deluding ourselves that the good weather finally arrived .... are also concerned that June is almost over and here at least to me, the summer ... it takes very little is left in July and the first fortnight of August , then again with the jumpers on the back to go subitissimo Cold understood is why this winter ..... tired ... because it seems never to be left out of the cold season!
The illusion appears in the kitchen! Banned
soups hot soups .... .... you try to prepare dishes typically summer or you do think of summer!


In this period of asparagus are wonderful! A few days ago from my
fruttivendola trovai asparagi di dimensioni diverse...bellissimi...e soprattutto tenerissimi!!
Le chiesi da dove provenissero e lei candidamente mi disse:" Tesò è produzione locale...due ragazzi universitari hanno preso un pezzo di terra e coltivano asparagi per arrotondare e pagare le spese universitarie!!!"
FANTASTICO!!!!
Non potete immaginare la vasta gamma...dal piu' sottile al più grande, cicciottoso, tanto da sembrare un wulstel verde...stupendi...ne presi subitissimo un bel pò!!
Mi ricordai di aver visto da qualche parte una ricettina light, questa dieta maledetta servisse almeno a qualcosa, così mi misi alla ricerca e su un vecchio numero di Cucina moderna oro trovai il piatto che mi aveva colpito....
Un primo piatto quasi piatto unico......leggero, vista la presenza di pochissimo burro, ma ricco di proteine, carboidrati, sale e fibre.
 
Lasagne agli asparagi
Lasagne agli asparagi
Ingredienti :
( x 6 persone )
  • 250g di pasta all'uovo fresca per lasagne
  • 1 kg di asparagi
  • 6 dl di latte scremato
  • 35 g di maizena
  • 2 spicchi d'aglio
  • 80 g di prosciutto cotto
  • 5 g di burro
  • 30 g di grana grattuggiato
  • noce
  • nutmeg salt and pepper to taste
Procedure:
Remove asparagus from the hard part of the stem ends and wash thoroughly.
Cook the asparagus to steam for 5 minutes so that they are still al dente.
Pass them immediately under cold water and salt.
Keep the tips and pass the rest of the stems in a food processor. Dissolve the cornstarch in a
dl cold milk.
In a saucepan, pour the remaining milk (except 3 tablespoons), add the peeled and crushed garlic and asparagus blended and bring to a boil over low heat limit, turn off, remove the garlic and stir in the milk mixture and cornstarch.
Cook the sauce for 2 - 3 minutes, add salt and a tablespoon of grated Parmesan and nutmeg.
In a buttered pan of 28 x 22 cm have a layer of sauce and a pasta. Continue alternating
sauce, ham slices, asparagus tips and split in half pasta, until you have completed all the ingredients.
complete the remaining parmesan cheese and milk mixed.
Bake at 200C degrees for 25 to 30 minutes; e .........

Enjoy !!!!!!


I must say that preparing the recipe as it is tasty, but if you do not want a recipe, but more light sostanziosa basta sostituire un pò di ingredienti...tipo preparare la salsa di asparagi utilizzando una buona e grassa besciamella....abbondare con il burro e grana....rendendo questo piatto ancora più saporito!!!
Spero vi sia piaciuto...a me tanto.....ciaooooooo
Alla prossima Lady Cocca

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